Heartfulness.

Te conduce acasă. O casă, probabil similară cu cea în care ai crescut, sau poate foarte diferită. Această casă este fermecătoare, plină de viață și debordează de iubire. Îți poți imagina?

Heartfulness te întoarce în punctul în care ești inocent și cel mai vulnerabil. Te aduce în momentul în care nu ești nici capabil, nici responsabil de a percepe binele și răul. Te întoarce într-un spațiu anterior profundei confuzii și a haosului din societate, sau precum o numim noi, „lumea reală”. Heartfulness are loc într-o dimensiune profundă, chiar înaintea formării gândurilor. Este înainte de a inspira, înaintea eu-ului, a egoului. Acest loc este esența, este pur și în perfectă orânduire. Este proaspăt, liniștit. Este în echilibru și plin de grație.

Noi toți experimentăm de-a lungul vieții crâmpeie din această stare heartfulness.

Probabil, se datorează perceperii repetate a unei voci sincere, care vorbește din suflet. Ea îți amintește îndată de vremea când tu însuți erai o pasăre liberă, acționând din instinct și adevăr.

Poate fi căldura soarelui de dimineață ce-ți încălzește fața și ce te îndeamnă să te trezești, cea care te duce, pentru o clipă, în duminicile copilăriei. Fără școală, cu înmiresmatul iz de unt încins și sirop lipicios de arțar adiind prin aer. Te rostogolești printre așternuturi în inocența ochilor adormiți. Nu ai nicio grijă în suflet.
Heartfulness ar putea fi provocat chiar și de un miros, precum cel înțepător al frunzelor de eucalipt, care te întoarce decenii în timp, la acea vară pe care ai petrecut-o exersând, fără încetare, roata țiganului pe iarba verde. Inima ta e plină de viață.

Poate este sentimentul confortului și al securității atunci când te întorci într-un sat ale cărui drumuri le cunoști, într-un loc familiar, după ce ai petrecut, mulți ani, departe. Inima oftează ușurată, plină de mulțumire.

Heartfulness este o profundă predare, ca și când lași pe cineva să te îmbrățișeze îndelung. Inimile voastre vibrează una alături de cealaltă.
Dacă ne îndreptăm atenția către interior putem descoperi această stare – heartfulness – mult mai des. Dacă ascultăm atent, descoperim că un curent constant de heartfulness este mereu prezent în noi. Îl vei recunoaște când îl vei simți. Inima îți va spune.

Despre Sonia Dovedy

Sonia Dovedy este un practician yoga, activist al alimentației organice, scriitoare și călător fascinat de natură. A absolvit Universitatea Berkeley cu o licență în Comunicații și Relații Publice și a petrecut recent doi ani în India studiind Hatha yoga cu Shri BKS Iyengar. Acum, întoarsă în Statele Unite, Sonia poate fi găsită pe covorașul ei de yoga, la piața fermierilor sau pe blogul ei, Bake With Sonia. Ea este pasionată de a împărtăși cu ceilalți ceea ce învață despre yoga, sănătate și heartfulness.

Pin It on Pinterest

Share This