Î: În timpul meditației experimentăm transmisia. Aș vrea să știu ce este această transmisie și care este Sursa acestei transmisii?

R: Este de un singur fel și este o singură Sursă. Te-a făcut mai înțelept? Nu. Însă îmi doresc ca într-o zi să accesați această Sursă și de asemenea, să o distribuiți.

Există o tradiție pe care o avem pe această cale, numită Sahaj Marg. Maeștrii acestor tradiții au capacitatea de a transmite deoarece ei au fuzionat cu Sursa, Dumnezeu, este singura sursă pe care o avem. Și prin voință, cu sankalpa yogină (intenție) cu puterea gândului, ei pot transmite esența acestei Surse, pe care o simțim cu toții. Din această cauză, nu am vrut să folosesc termeni precum Guru, Zei, ci mai degrabă să vă ghidez prin acest experiment pentru ca voi să puteți spune: „Ok, aceasta este transmisia.” Nu am vrut să aveți încredere oarbă.

Natura acestei transmisii este aproape ca iubirea. O pot compara în felul următor: În India, în mod special pe timpul verii, când observi copacii de pe marginea drumului, în ferme este secetă și copacii sunt… copacii sunt parcă fără viață. Însă la prima ploaie, toți renasc. În perioada verii rădăcinile absorb umezeala din pământ, îi menține astfel, supraviețuind sezonului.

Și noi la fel, viața noastră continuă, cu toții avem suflet. Forța vieții este adânc înrădăcinată în sufletul nostru, dar când pranahuti (transmisia) coboară, ca și ploaia, te reîmprospătează. Și cu cât practicăm mai mult, cu atât viața ni se va dezvălui către un nou nivel de prospețime, un nou nivel de conștiință, și trecând dincolo de conștiință.

Ne-am gândit vreodată că această conștiință pe care o avem, subconștientul care ne place, supraconștiința pe care o avem în meditație… Există o limită? Cât de departe poate această conștiință să ajungă? Care este sursa acestei conștiințe? Ce sprijină această conștiință? Care este potențialitatea din spatele ei?

Trebuie să trecem dincolo de toate acestea și să găsim Sursa. Și aceasta este Sursa la orice altceva, a existenței noastre, a vieții noastre, a pranahuti, toate aparțin acestei Surse. Și în Institutul Heartfulness, în Sahaj Marg, nu este ținut secret: la un anumit nivel în viața noastră, oricine poate transmite. Oricine care dorește să servească umanitatea: „Da, aș dori să îi fac și pe ceilalți fericiți cu această transmisie, îi pot ajuta să mediteze mai bine cu această transmisie.” Atunci trebuie să meditez mai mult, să ajung la un anumit nivel de evoluție spirituală, astfel încât cineva să mă poată instrui să devin și eu un transmițător. Așadar Maestrul nu a ținut-o secretă. Orice poate el să facă, putem cu toții să facem.

Vă mulțumesc. 

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This