Bine ați venit la Sync Mind

Pentru o experiență mai bună, vă rugăm să utilizați căștile. Când vorbim despre evoluția conștiinței, ce înseamnă că evoluează conștiința? Conștiința este de multe feluri. Există o diferență între conștiința ta din acest moment care diferă de ceea ce a fost ieri, sau zece ani în urmă, sau chiar când erai copil. Continuă să se schimbe; Nu va mai fi aceeași peste zece ani. Conștiința ta ca individ este diferită de cea a mamei tale, de cea a tatălui tău și de cea a celorlalte ființe umane.

Ce este? La ce nivel diferim în acest spectru de conștiință?

Piatra are propriul său nivel de conștiință. La fel și plantele și copacii, insectele, păsările, animalele și oamenii. Chiar și în oameni, există un spectru uriaș de conștiință: îngeri, zei, zeițe. În întregul spectru al conștiinței, nu numai în cadrul unei anumite clase, ci şi de la clasă la clasă, există o întreagă varietate. Când vorbim despre evoluția unei ființe umane, ce anume evoluează de fapt?

Avem trei lucruri: corpul subtil, corpul fizic și corpul cauzal

[sthool sharir, karan sharir,] [sookshma sharir] Deci, există trei lucruri. La nivel fizic, poate evolua corpul fizic? Este ceva care necesită milioane de ani pentru a evolua. Pe durata acestei vieți, corpul meu nu poate decât să îmbătrânească, să se destrame. Sufletul fiind ceea ce este – etern, pur – nu poate evolua mai mult decât ceea ce este. Este pur în natura sa. Cum poate evolua în continuare? Deci, ce mai este între ele?

Corpul subtil [sookshma sharir] Sunt patru: chit, manas, buddhi și ahankar [existență, conștiință, beatitudine și ego]. În acest moment ne concentrăm, prin meditație, doar pe manas. Rolul manas-ului este să gândești. Când evoluează, în ce se transformă funcția sa particulară? Doar sentimente. De exemplu, ia un exemplu din întreaga lume, atunci când un soț se gândește la ceva, luni întregi se tot frământă.

Deci, rolul religiei este să mă reconectez cu Sursa.

Acesta este singurul scop al religiei, meditația te face de fapt să mergi spre interior. Religia te duce spre exterior. În orice religie, de exemplu, ei vor spune: „bine, hai să mergem acolo, Îl vei găsi pe Dumnezeu” sau „aici Îl vei experimenta pe Dumnezeu” sau „trebuie să merg în acel loc pentru a-l simți pe Dumnezeu”. Ne luptăm și pentru locuri, anume că acel loc este mai bun decât acest loc.

Atunci începe spiritualitatea – când vrei să experimentezi prezența din interior.

Dar atunci călătoria trebuie să continue mai departe. Adesea, oamenii care practică yoga – marii yoghini, marii meditatori – sunt blocați în propriile lor experiențe. Deși a simți și a experimenta sunt lucruri minunate, odată ce ai trecut peste a gândi, ai trecut și de forme, dogme și credințe, în ceva mai înalt. Cu toate acestea, suntem prinși în propriile noastre experiențe. „Oh, această experiență a fost atât de bună.”

Vezi filmul pentru textul complet.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This