Cu mulți ani în urmă, o persoană a decis să urce pe un munte îndepărtat. Calea către munte ducea printr-o pădure deasă și peste un râu verde. O altă persoană a decis și ea să urce pe același munte, dar l-a abordat dintr-o direcție diferită. Această cale a dus printr-un deșert înalt. După ce au atins cu succes vârful, cele două persoane au descris calea pe care au venit. Descrierile lor au fost foarte diferite, chiar dacă amândouă au urcat pe același munte.

Nu trebuie să compari hinduismul sau islamul sau orice altceva de genul acesta. Ascultă-ți inima, nu ce spun religiile. De fapt, dacă vom depinde din ce în ce mai mult de astfel de lucruri externe, acest lucru nu va face decât să ne devieze de la ceea ce facem, pentru că mintea noastră va deveni ocupată disecând, analizând, criticând, încercând să găsească asemănări și diferențe între fiecare religie.

Apoi devenim filozofi. Nu suntem aici pentru asta. Cât timp să pierdem așa? Să presupunem că ai înțeles o religie, atunci vei fi tentat să înveți o altă religie, apoi o a treia religie, apoi o altă religie – apoi începe comparația. Nu avem o viață atât de lungă încât să ne jucăm cu toate aceste lucruri. Este bine să studiem aceste lucruri, dar trebuie să ne bazăm pe propriile noastre experiențe.

Și de aceea Heartfulness sau Sahaj Marg, ne duce practic într-o călătorie spirituală și ne ajută să înțelegem cel mai înalt nivel al conștiinței și mai departe. Totul depinde de noi.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This