Cum să iubești pe cineva? Care este semnificația tăcerii și natura iubirii? Putem învăța să-i iubim pe ceilalți? Ce este legea divină și cum este ea explicată?

Nu trebuie să vă spun ce este acel sentiment de iubire, când îți pleci capul cu venerație, într-o liniște totală. Simți un anumit nivel de puritate care se scurge din inima ta?

Legea divină explicată: Semnificația tăcerii

Iubiții își exprimă cea mai mare dragoste și respect unul față de celălalt, în tăcere. Tăcerea este o expresie a iubirii interioare, dragostea extraordinară pe care o avem unul pentru celălalt, nu sărind în celălalt capăt al spectrului în care există straniul, iritarea, furie – nu acea tăcere, ci profunzimea imensă, atât de mare, încât te dizolvi în ​​ea, iar cealaltă persoană se dizolvă și ea.

Legea divină explicată: Natura iubirii

Când ai dragoste, nu îți pasă de celălalt, se întâmplă și luăm lucrurile de la sine înțeles. Numai când dragostea se destramă, atunci începi să te întrebi: „Ce-i cu dragostea mea?” Nu trebuie să vă spun ce este acel sentiment de dragoste, când îți pleci capul cu venerație, într-o liniște totală. Simți un anumit nivel de puritate ce se scurge din inima ta? Iubirea ne ajută să devenim din ce în ce mai puri. Când iubim, nu mai cerem lucruri de la Dumnezeu.

Trebuie să trag o linie. Să presupunem că cineva spune: „Oh, am iubit atât de mult, pe cutare sau pe cutare și acum nu mai am inima să iubesc pe altcineva”. Și apoi, după un timp, câteva luni sau un an mai târziu: „Oh, am întâlnit un înger”. Și o iei de la capăt. Apoi, iar ți se frânge inima și te gândești: „Bine, să sperăm că poate data viitoare voi avea noroc” și vei găsi un alt înger. Și din nou, ai probleme. Ce faci?

Apoi spui: „Oh, la naiba cu asta, nu voi mai iubi pe nimeni”. Aceasta este o problemă, deoarece dorești să pedepsești pe altcineva, din toate aceste lucruri. Pedepsești pe cineva sau te pedepsești pe tine însuți? Când încetezi să iubești, este ca un râu frumos care curge, dragostea curge, râul iubirii curge și brusc întâlnește un baraj. Nu curge, a devenit un iaz și încet va începe să miroase urât. Inima mea nu ar trebui să devină așa, trebuie să curgă în continuare.

Desigur, există multe provocări în viața de zi cu zi, nu că n-ar fi fost și înainte. Dar avem mai multe, care vin una după alta. Este ca un flux, fluxul interior al iubirii din interior. Iar mintea care nu poate alege nu este o minte, o inimă care nu poate iubi cu adevărat nu este inimă. Natura sa este de a iubi. S-ar putea să faceți o pauză pentru un moment, dar nu va exista o antipatie. În clipa în care treci la antipatie, înseamnă că ți-ai compromis și umanitatea, chiar trăsătura principală a inimii.

Poți face o pauză, dar nu înceta să iubești.

Cum să înveți să-i iubești pe ceilalți?

De fapt, viața de familie este singura viață în care învățăm să iubim, mai întâi de la mamă, tată și lanțul continuă în așa fel încât această iubire să se răspândească automat. Iubirea este cea care susține societatea. A fugi de ea nu va ajuta pe nimeni. De fapt, nu va servi deloc nici unui scop spiritual. Într-o familie, dacă trebuie să ne tolerăm reciproc, atunci este necesar un efort constant. În situațiile în care trebuie să demonstrezi constant ceea ce simti, nu mai este vorba o familie, chiar dacă sunteți împreună.

Într-o relație adevărată, nu toleranța conduce viața, ci acceptarea reciprocă, care decurge din dragoste, dragoste reciprocă. Într-o astfel de stare de dragoste, în care lucrurile vin de la sine, nu este nevoie de explicații, nu trebuie să spui minciuni, nu trebuie să manipulezi din niciun motiv. Deci, iubirea pe care o ai în inimă este cea care contribuie și stabilizează relațiile. Iubirea aduce un nivel mai mare de acceptare. De unde vine această iubire?

Dintr-o inimă curată, dintr-o inimă adevărată, autentică. În familiile în care suntem învățați să iubim, să facem sacrificii, să acceptăm, să rămânem puri, suntem capabili să renunțăm la orice. Putem elimina incompatibilitatea înțelegând acest principiu entropic. Când inima este în repaus, inima este mulțumită, inima este îndrăgostită, nu pune la îndoială nimic, nu cere nimic.

Ce este legea divină?

Este fundamental să-i iubești pe toți și să nu rănești pe nimeni. Când avem in vedere asta, totul în viață capătă sens. Să jefuiești pe cineva, își are rădăcina în această lege. Să minți pe cineva, își are rădăcina în asta. Totul se bazează pe acest principiu al Legii Divine – Iubește-i pe toți.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This