O persoană care trebuie să crească 1 metru și 65 de centimetri, va crește doar 1 metru și 65 de centimetri, deoarece aceasta este dispoziția ei genetică. Cu exerciții fizice, cu tracțiuni și cu exerciții yoga, poate să mai adauge 2 centimetri. Dar nu va putea avea niciodată o înălțime de 1 metru și 80 de centimetri. La nivel fizic, avem limitări extraordinare.

În al doilea rând, la nivel mental avem mai multă libertate decât la nivelul dezvoltării fizice. Chiar dacă ești copilul unui fermier, poți fi titular de doctorat. Moștenirea ta genetică nu te va împiedica. Ai o mare libertate.

Dar sunt unele restricții și în plan mental. Deși există o libertate mai mare, nu toată lumea poate avea un model de gândire precum Einstein, de exemplu. Chiar și aici există limitări.

Așadar, limitările sunt în lumea fizică, și totuși aici ne folosim toată energia. Vrem să îmbunătățim câte ceva, vrem să arătăm într-un anumit fel. În ceea ce privește mentalul, mergem la colegiu și la instituții de dezvoltare mentală.

Dar ce putem spune despre eforturile noastre în plan spiritual? Spiritualitatea nu are limite. Nu există nicio limitare a creșterii noastre în plan spiritual și totuși nu-i dedicăm nici măcar un minut. Acolo unde există posibilitatea infinită de creștere, eforturile noastre sunt cele mai mici. Atunci cum să fim fericiți? Puteți reuși în viață. Puteți deveni un alt Steve Jobs, dar există și o altă dimensiune – dimensiunea spirituală.

Fără aceasta, viața rămâne incompletă.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This