Toți purtăm amintiri

Dacă spun doi plus doi și tu ai învățat că doi plus doi face patru, dar învățătorul tău te-a bătut în timp ce învățai două plus două, atunci de fiecare dată când cineva întreabă doi plus doi, îți vei aminti că profesorul te-a lovit. Aceasta devine amintire emoțională. Îți place să vezi că nu ai anumite impresii la nivel emoțional. Când am învățat ceva, să zicem să conduc mașina, este memoria mea cognitivă. Rămâne fixat în subconștientul meu. Dar dacă în prima mea zi de conducere mă întâlnesc cu un accident, acesta va rămâne ca o amintire emoțională și de acum încolo îmi va fi foarte frică să conduc.

Asta până când scap de această amintire emoțională din minte și inimă

Dar de multe ori sunt situații în care absorbim un anumit nivel de vibrații. Ele ar putea fi atât pozitive cât și negative. Să zicem dacă la prima întâlnire cu iubita sau iubitul tău v-ați sărutat pentru prima dată, va fi un loc memorabil: Cornelius, colț cu strada Fox. Să presupunem că această relație s-a încheiat. De fiecare dată când ajungi la colțul Fox cu Cornelius, ce îți trece prin minte? Durere. Cărăm lucruri, locuri, vremuri, asocieri cu parteneri, situații. Toate au un impact pozitiv sau negativ.

Într-un mediu familial, majoritatea lucrurilor sunt sub controlul nostru

Acolo unde este armonie, va exista comuniune și împreună ne vom întări reciproc ideile și vom crea un mediu propice pentru ca familia să crească împreună. Indiferent dacă vreți sau nu, veți purta acele vibrații. Le veți absorbi. Este ca și cum ai merge într-o mină de cărbune cu o cămașă albă. Este dificil să ieși fără o pată neagră pe cămașă.

De exemplu, dacă te duci la spital, te întâlnești cu cei dragi. Dar când ieși ești trist, simți că ești trist, te duci la biserică și ieși cu un sentiment de respect. Dar dacă te obligă să mergi la biserică și tu nu ești credincios, pentru tine ar putea fi ca o pedeapsă.

Deci, fiecare mediu are un alt fel de impact asupra noastră

Impresiile vechi pot fi folosite în avantajul nostru sau pot deveni piedici în luarea unei decizii corecte. Cel mai bine ar fi să transcendem impresiile noastre din trecut. De fiecare dată să creăm în jurul nostru un mediu nou, mai proaspăt. Vor fi afectate memoria, amintirea sau fixarea. Dacă mă pot eliberat de memoria emoțională, voi avea mai multă energie să-mi păstrez memoria cognitivă, care este de fapt utilă în viața noastră de zi cu zi.

Deci, este mai bine să scăpăm de acest bagaj emoțional, cu cât mai repede cu atât mai bine

În meditația Heartfulness există modalități. Ajutăm oamenii să scape de acest bagaj emoțional. Există o tehnică specială care este ușor de aplicat și în câteva zile de practică puteți curăța acest sistem. Atunci va fi o viață minunată.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This