Ei bine, vă zic, în anii 80 și cea mai mare parte a anilor 90, „Bulls”, echipa de baschet din Chicago, condusă de Michael Jordan, antrenorul lor era Phil Jackson; el avea grijă ca jucătorii din echipă să închidă ochii timp de cel puțin 10 minute, să stea liniștiți și să mediteze. Exact această echipă a condus în clasamente, ei au fost campioni ani și ani la rând, iar atunci când Phil Jackson s-a mutat de la „Bulls” la, cred, „L.A. Lakers”, el a început și acolo să îi învețe meditația. „Lakers” au devenit din nou campioni.

Acest lucru dovedește ceva, înțelegeți: că atunci când fac echipă, atunci când ei rezonează la nivel mental la același nivel, reciprocitatea e prezentă. Iar dacă există vreun fel de animozitate din cauză că s-a petrecut ceva, meditația spală acest lucru, îl curăță din inima ta, pentru că nu poți să rămâi conștient și în același timp să ai sentimente negative despre coechipierul tău. Te-ai confesa prietenului tău și i-ai spune: „Iartă-mă, am gândit în felul ăsta, deci să nu fii…”, prin urmare în cele din urmă te vei îmbuna, vei deveni mai curat înlăuntru, iar aceasta este una dintre practicile pe care le oferim în Heartfulness, cum să ne păstrăm intențiile mai curate, e ceva de care beneficiez nu doar eu, ci pot beneficia și ceilalți.

De asemenea, acest aspect al curățării pe care îl adoptăm ca practică e aproape ca o meditație, este efectuat seara, cu această curățare suntem în stare să ne debarasăm de orice complexități, sau păreri sau impresii pe care ni le formăm despre cineva sau despre noi înșine și de care încercăm să ne debarasăm; este așa cum se spune: „te duci la culcare cu o conștiința împăcată, viața ta va fi mai bună.”

Asta încercăm să facem, înțelegeți, cum anume să rămânem cu o conștiință curată. Nu o poți dobândi doar dorind-o, trebuie să faci ceva în privința asta. O anumită practică vă va ajuta să faceți acest lucru.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This