Este vorba despre calea inimii (heartfulness).

Vă treziți dimineața, faceți baia obișnuită, după care meditați pentru câteva minute.

În general, eu meditez timp de 25-30 de minute și apoi mănânc micul dejun sau citesc o carte pentru câteva minute, apoi merg la birou. Stau toată ziua la birou, interacționez cu oamenii, lansez proiecte noi sau activități noi, și revin acasă. În timp ce mă întorc acasă, de multe ori ascult muzică, sau ascult câteva discursuri inspiraționale ale unor tipi minunați. Odată ajuns acasă, adopt procesul de curățare (cleaning) înainte de a interacționa cu membrii familiei. Mă duc la subsol și fac (meditația de) curățire, curățirea impresiilor pe care le colectăm conștient sau inconștient. Revenim cu atâtea emoții.

Permiteți-mi să vă dau un mic exemplu de ce aceste impresii pot fi o problemă. Mergeți la sala de gimnastică și sunteți transpirați complet. Apoi veniți acasă și vă îmbrățișați mama sau soția: „Oh, ești transpirat și miroși.” Deși vă iubește, va spune: „Fugi te rog, nu acum.”

La fel și cu impresiile pe care le colectăm în rutina zilnică, lucru care nu poate fi evitat. Odată ce ați ajuns acasă încercați să le ștergeți, vă veți simți atât de împrospătați, incredibil de împrospătați după ce urmați acest proces. Apoi sunteți gata să reveniți printre membrii familiei.

Odată ce obțineți rutina zilnică și prietenii vor înțelege, și șeful va înțelege, șeful te va înțelege și nu te va deranja în acest interval. Și odată ce aveți intervale fixe, toată lumea va ști că atunci sunteți ocupați cu această practică spirituală. 

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This