Smerenia și bunătatea sunt instrumente importante

Smerenia și bunăvoința – acestea sunt unelte foarte puternice. Ce altceva poate face furia decât să distrugă relațiile? Compasiunea și bunăvoința pot salva relațiile.
Nu aș vrea să exagerez sau… nu asta încerc, dar, în organizația noastră, câțiva oameni entuziaști sau oameni care – să zicem – sunt pe cale să își cumpere o nouă casă.

Compasiunea nu este o slăbiciune!

U.S. au o politică grozavă: un avans de 10% – 20% din preț și trebuie să faci dovada unui anumit nivel al venitului, pentru a dovedi că vei putea plăti creditul ipotecar. Avem câteva cazuri de acest fel: „Domnule, ne puteți ajuta?” Este ușor să spui nu, pentru că nu mai lucrează cu tine de atâția ani.
Dar, dezvolți încredere. Și odată ce îți extinzi generozitatea într-acolo – fie că o numești bunăvoință sau generozitate – nu știu cum o vei numi, nu îmi place să fac clasificări în această zonă dar este datoria noastră!

Generozitatea și compasiunea nu ar trebui folosite doar pentru a puncta!

Nu din generozitate. Nu din compasiune sau bunăvoință, nu să punctăm pentru acea faptă ca să mergem în rai – nici măcar asta! Din nou, altminteri ar fi dintr-un motiv egoist. Atunci ar trebui să fii recunoscător cerșetorilor pentru că cerșesc… altfel cum ți-ai putea cumpăra punctele să mergi în rai? Astfel, prietenilor le spui: „OK, 10% în numele tău. Îmi vei plăti când poți.” Și ei o fac. Și astfel sunt capabili să cumpere o casă mai repede decât alți membri ai comunității.

Bunătatea face societatea mai bună!

Lucruri ca acestea sunt de un mare ajutor… să fii atât de binevoitor cu cineva, cred, face ca societatea să fie mai bună.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This