Muralofpeace

Gari Melchers, Pictură murală „Pacea”, 1896.

Pacea minții, pace și liniște, război și pace, pacea individuală, pacea lumii, toate sunt legate de multiplele fațete ale păcii pe pământ, care a fost căutată încă de când s-a născut Isus Cristos, acum 2017 ani. Isus s-a născut și îngerii s-au bucurat: „Glorie lui Dumnezeu preaînaltul  și pace pe pământ, noblețe pentru oameni.” – Luca 2:14

http://www.biblegateway.com/

Pacea este definită ca libertatea față de ceea ce ne deranjează.

Dacă înlăturam ceea ce ne deranjează, atunci pacea va domni. Să ne uităm la cauzele care generează acest deranj și la natura sa. Sunt 3 tipuri de deranj: fizic, mental si intelectual. Pornind de la individ, acestea se extind și creează neplăceri în familie.

Aceste semințe ale deranjului nu doar creează situații neplăcute în familie, dar ele pot încolți și pot genera neînțelegeri pe termen lung. Multe dintre războaiele dintre triburi au fost generate de dispute în familie. Acest gen de probleme între familii distruge  triburi, comunități, societăți și țări pentru mai multe generații, generând tulburare la nivel global.

Se poate observa acest lucru în războaiele tribale din trecut și chiar și în războiul actual neconvențional, care se desfășoară între grupările teroriste si civilizația vestică.

Așadar o minte neliniștită este cauza principală a lipsei de pace, distrugând individul, comunități și chiar țări.

Toate religiile au fost fondate pe premisa păcii.

Creștinii îl numesc pe Isus din Nazareth „Prințul Păcii”, cuvântul „islam” este derivat din cuvântul „salaam”, care literar înseamnă pace (sursa: wikipedia). Hinduismul spune „om shanti, shanti, shanti” expresie pe care am  putea s-o traducem prin „începutul  și sfârșitul sunt pace, pace, pace”. Câteodată mă întreb de ce de 3 ori? Cred că se referă la pacea trupului a minții și a sufletului.

Pacea este fundația vieții.

Când această fundație este afectată în mod negativ și ireversibil, se nasc sfinți pentru a restaura pacea. Acești sfinți înțeleg înțelepciunea din spatele păcii și înțeleg că fără ea universul poate fi distrus de oameni – un act de o enormă iresponsabilitate căci acest univers nu este locuit doar de ființe umane. Când acești sfinți vin să inspire, să educe și să ilumineze masele cum să-și conducă destinul, ei lasă în urmă un cod de conduită. Noi numim acest cod religie iar dacă vom analiza cu atenție toate religiile lumii, vom vedea că toate sunt la fel: toate au aceleași principii care vizează iubirea, pacea, lipsa violenței, progresul individului si venerarea creatorului sau a sursei creației.

Chiar dacă existența lui Dumnezeu este controversată sau făcută irelevantă, ideea că nu noi, oamenii, am făcut acest univers care susține viața de orice fel, ar trebui totuși să ne determine să cercetăm care este cauza universului. Când privim dincolo de granițele științelor exacte sau de abordările oamenilor de știință clasici, realizăm că există o necesitate de a analiza toate lucrurile și într-un mod științifico-metafizic. Această abordare va deschide calea pentru înțelegerea aspectelor mai delicate ale vieții, precum dragostea, empatia, compasiune, telepatia și, cel mai interesant, pentru a înțelege fundamentul științific al rugăciunii și al credinței.

Pace

Când dogma este eliminată atât din știință cât și din religie, atunci libertatea de gândire rezultă în procesul de învățare prin experiență. Acesta este domeniul meditației. Meditează și vei realiza pacea. Atunci când vei realiza pacea, împărtășește-o cu ceilalți și astfel lumea va fi în pace. O minte împăcată devine creativă, productivă și optimistă. În acest mod vom putea vindeca bolile și  vom rezolva problema foametei din lume.

Isus a spus: „vă las pacea”. Să ne întrebăm acum ce am făcut cu această pace? Ce putem face acum? Cum o putem cultiva și distribui tuturor? Prin introspecție, contemplație si meditație putem reinstaura pacea în interiorul nostru și apoi să-i permitem să se manifeste peste tot în jurul nostru.Să începem împreună o noua eră pacifistă, plină de optimism și abundență care să se răsfrângă asupra tuturor.

Articolul original în limba engleză aici.

Despre Victor Kannan

eb74190b68be2a1e56569fb8fb17cfc6?s=90&d=mm&r=gVictor Kannan este directorul institutului Heartfulness. El a început să mediteze la vârsta de 22 de ani având inspirația să găsească acest sistem de meditație adresat celor care aspiră la o viață nobilă, prin excelență interioară. S-a mutat in Statele Unite ale Americii acum 30 de ani și lucrează ca specialist în finanțe, ajutând companiile să își îndeplinească obiectivele economice.

Pin It on Pinterest

Share This