Namaste tuturor!

Vă doresc tuturor un un an plin de fericire, sănătate și bucurie! Să fie un an binecuvântat!
Astfel de urări minunate se aud peste tot în lume. Împărtășim asemenea sentimente precum că Anul Nou ne va schimba viața. Între Crăciun și sfârșitul anului reflectăm mult cu privire la ce s-a întâmplat în anii care au trecut: ce am făcut, regretăm șansele pierdute având speranța că ne vom folosi mai bine de acestea.

În Sahaj Marg reflectăm asupra acțiunilor noastre și, așa cum spunea Babuji: cea mai bună perioadă de reflecție este înainte de a merge la culcare.

Nu așteptați finele anului. În alte momente, a menționat că fiecare clipă este de regretat dacă a fost pierdută fără a fi în amintirea Divinului. Pentru un căutător spiritual autentic, astfel de momente sunt foarte prețioase.
Imaginați-vă că sunteți un om de afaceri și zilnic aveți venituri de 10, 20 sau 30 de milioane, zilnic. La finalul anului acumulați o bogăție foarte mare. Imaginați-vă cele mai rele zile însă, în care nu aveți astfel de venituri și spuneți: oh, azi am doar 1.000.000. A doua zi, minus 1.000.000 și viața continuă tot așa. Doar pe minus, minus, minus, în fiecare zi. Ce se va întâmpla la sfârșitul anului? Va fi dezastru. Așadar, ce contează, de fapt? Ce face ca anul să fie productiv sau profitabil este felul în care folosim fiecare zi.

Modul în care folosim anul ne arată cum folosim timpul.

Cât de bine folosim acest element: timpul. Unii fac atât de mulți bani, cât alții nu pot face în 10 vieți. Doar într-o singură zi. Circula gluma precum că atunci când Bill Gates mergea pe o stradă din Manhattan și dintr-un buzunar i-ar fi căzut un dolar, nu s-a aplecat să-l ridice pentru că, în același timp, el câștiga deja alte 30 de milioane de dolari, fără să facă nimic. De ce vă dau un exemplu din lumea afacerilor?

Pentru ca toți să înțelegem semnificația acestui timp, a fiecărei clipe.

Nu ar trebui să analizăm în mod generic: oh, ce am realizat până la sfârșitul vieții? este un parcurs complex. Oamenii mai înțelepți însă, reduc totul la un an. Dar oameni ca Babuji Maharaj ar spune că fiecare clipă este importantă. Cum în fiecare moment mă identific cu… În Gita, Lord Krishna a formulat puțin mai diferit.
El îi spune lui Arjuna, dezvăluindu-i un secret despre el însuși: kalos mi, ceea ce înseamnă: eu sunt timpul. Lucrurile se întâmplă în acest cadru, nu se pot întâmpla în afara (acestui cadru temporal). Prin urmare, când el însuși a declarat că Lord Lord este timpul, atunci când vreți să vă folosiți de ajutorul lui, trebuie să folosiți foarte bine timpul. Timpul folosit prost în petreceri, făcând lucruri teribile nu face decât să ne sece, să ne disipeze resursele care sunt atât de limitate.

Din punct de vedere temporal, viața noastră are un cadru limitat.

Vorbind din punct de vedere filosofic, nu există un alt moment ca cel prezent. Majoritatea filozofilor spun să trăim în prezent. Înainte de a recunoaște acest acum, acesta a și trecut. Anii vor trece, viețile vor trece, voi veți trece. Dar, cum spunea Babuji, cu o atitudine corectă se poate atinge supremul, chiar așa, precum un om și-ar întoarce capul de aici – spre aici și atinge sau dobândește starea Ultimă.

După părerea lui Babuji, aceasta se poate dobândi doar dacă avem atitudinea corectă.

În acel moment de atitudine corectă, în care gândirea este corectă, înțelegerea este corectă, înțelepciunea ta, toate corpurile tale subtile se aliniază și rezonează la unison, iar inima ta plânge după Dumnezeu: aș vrea să mă identific cu Tine, trebuie să mă identific cu Tine! Acel moment ar putea deveni un moment plin de posibilități de realizare a Supremului… Mulți oameni mă întreabă: și ce urmează după?
Ar trebui să ne preocupe mai târziu ce se întâmplă după aceea, după Realizare. Mai târziu. Întâi atinge stadiul de Realizare și apoi vei vedea ce se întâmplă, după aceea. Atunci, toate momentele vor fi la fel, momente de șansă, de expansiune la alte nivele mai înalte. Nu este niciun Dumnezeu și niciun Maestru care să fie capabil să ne ajute. Și cei mai buni Maeștri vor eșua dacă noi nu știm să folosim timpul. Îl folosim? Nu vreau să vă fac să vă simțiți vinovați.

Știm cu toții foarte bine cum ne folosim timpul.

Sunteți cu toții oameni înțelepți, cu sete de Realizare, știu asta cu siguranță. Haideți să sporim un pic, puțin mai mult, să facem mai multe eforturi în direcția asta. Am făcut atâtea, de un timp îndelungat, mai faceți o încercare cu o atitudine diferită, cu mai puțin ego, cu un intelect mai subtil, cu o gândire mai rafinată și mai presus de orice cu iubire unii față de alții, cu respect față de ceilalți, arătând empatie unii față de alții, pentru ca să creăm o frățietate adevărată.
În visele, în viziunile sale, Babuji ar fi prezentat toate acestea în cuvinte simple: fie ca această lume să fie Tărâmul de Lumină astfel încât ființele luminoase de sus să fie tentate să viziteze astfel de locuri precum Pământul: ,,oh, hai să vizităm Pământul, este mai luminos decât Tărâmul de Lumină!’’ Așa ceva este posibil doar dacă folosim fiecare moment cu înțelepciune, cu iubire față de ceilalți.
Fie ca acest 2020, (ce număr frumos, nu știu prea multe despre numerologie dar mie îmi sună bine) să fie unul de bun augur, plin de reușite pentru frații și surorile noastre și fie ca lumea aceasta să devină plină de pace.
Vă mulțumesc.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This