Atitudinea plină de iubire

Când abordăm pe cineva cu iubire, atitudinea joacă un rol important. Unii ar putea spune: „Bine, atunci când se oferă sau se cere mâna cuiva pentru căsătorie, în unele tradiții ei spun: La naiba, mărită-te cu mine că de nu…” Amenință familia, amenință persoana.

Dar, mai există și un alt scenariu în care cazi în genunchi, iei un buchet de flori sau chiar și un singur trandafir este suficient și o rogi: „Draga mea, vrei să te căsătorești cu mine?” Este o schimbare de atitudine. O variantă ar fi și cea inițială dar cea de a doua este cu multă iubire și respect… Această atitudine face toată diferența.

La fel este și acest pahar cu apă, jumătate plin sau jumătate gol, el reprezintă un exemplu foarte bun în ceea ce privește atitudinea.
Dacă vorbim despre atitudinea față de Dumnezeu, care ar trebui să fie atitudinea noastră? Doar să-L venerăm, cu greu vom reuși în acest mod să avem o relație de succes cu El, să îl mulțumim, să ne exprimăm iubirea față de El.

Iubirea poate fi exprimată cu inima noastră

Nu ar trebui exteriorizată în acțiunile noastre, în care purtăm anumite haine, cumpărăm jumătate de duzină de trandafiri pentru Dumnezeu. Nimic din toate acestea nu este necesar. Ceea ce contează este doar inima ta, plină de iubire.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This