Yoga și asanele

Doar asanele în sine nu reprezintă nimic. Trebuie să existe un efort combinat: asana, pranayama, dharana, dhyana, și samadhi. Ashtanga yoga este o afacere la pachet. Începând cu yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi, este un pachet complet.

Ce se întâmplă în zilele moderne?

Ei fac doar asane și spun apoi că este yoga. Nu, este doar o parte din yoga. Nu este un pachet complet. Voi alegeți și luați doar un singur lucru deoarece atenția voastră este doar la nivelul corpului, la nivel fizic. Uitați de yama, uitați de niyama, pratyahara, uitați cu totul de pranayama. Uitați cu totul de samadhi.
Așadar, să alegem un singur lucru pentru că ne face plăcere și ne satisface doar la nivel fizic, în acest fel cred că abuzăm de sistem. Este ca și cum ai merge la serviciu și ai alege să faci doar ceea ce îți place cel mai mult. Ce va crede șeful tău?

Echilibrul

În același mod, întregul sistem se va prăbuși dacă ne vom concentra doar pe dhyana sau doar pe partea fizică. Nu va funcționa. Trebuie să găsim un echilibru. Ce va face un yoghin dacă atinge realizarea dar nu corespunde din punct de vedere fizic? Trebuie să fie corespunzător din punct de vedere fizic și în același timp iluminat.
Heartfulness ne învață moderația: echilibru în toate tipurile de activități pe care le poți îndeplini.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This