Ego-ul se manifestă în foarte multe feluri

Când spui: „Haide să mă auto depășesc. Voi face mai bine decât ieri”, și ești mândru în interiorul tău – o putem numi mândrie. Bineînțeles aici este vorba de opusul ego-ului. De asemenea, atunci când spui: „Bine, pot face asta, este abilitatea mea,” nu este vorba de ego, dar, reflectă ego-ul la un anumit nivel. Când spui: „Eu sunt așa și pe dincolo, am un doctorat”, nu este ego.
Dar atunci când spui: „Nu mai există altcineva în afară de mine care să facă mâncare mai bună”, sau „Nu există doctorat mai bun decât al meu”, sau „Nimeni nu este mai bun decât mine”, atunci, este vorba de aroganță.
Toate trei sunt manifestări ale ego-ului. Totuși, una te poate conduce într-o direcție bună, în care ai posibilitatea să evoluezi în abilitățile tale, cealaltă va răni însă întreaga societate, începând chiar cu tine însuți.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This