Cum să asculți vocea interioară? Majoritatea dintre noi avem ceva – propriul nostru mod tradițional de a ne apropia de Dumnezeu prin practica noastră ritualică. Există tradiții, iar unii au deja un kul guru (ghidul spiritual al familiei). Aceasta nu este o problemă. Practicând și Heartfulness nu va fi o lipsă de respect pentru guru-ul tău.

Namaste. Astăzi ne vom ocupa de acele întrebări în așteptare. Sunt întrebări destul de interesante și aș dori să le explorez în detaliu.

Este important să-l cunoști personal pe maestru?

Trebuie să-l întâlnești pe maestru cât mai des posibil. Din cauza condiției noastre, în continuă schimbare și a modului în care un maestru poate modula această transmisie yoghină și corecta anumite tendințe ale unor chakre [plex] prin care traversăm – ceea ce numim yatra [călătoria] noastră spirituală – de la o chakră la alta și ajungând la destinația finală, cred că prezența lui este necesară. Și pe măsură ce trecem la planuri tot mai înalte, această prezență va fi mai importantă. Asta nu înseamnă că stai cu el 365 de zile. Nu. Este importantă și o singură jhalak [privire]. Și o privire de la distanță este importantă.

Ar trebui să se renunțe la Kul Guru atunci când se începe practicarea meditației Heartfulness?

Majoritatea dintre noi avem ceva – propriul nostru mod tradițional de a ne apropia de Dumnezeu prin practica noastră ritualică. Există tradiții, iar unii au deja un kul guru [ghidul spiritual al familiei]. Aceasta nu este o problemă. Practicând și Heartfulness nu va fi o lipsă de respect față de el. De fapt, chiar ideea că am nevoie de ajutor, care nu este disponibilă prin ceea ce practic, arată un anumit nivel de vid în sistemul tău – adică: „Am nevoie de ceva ce nu pot să obțin” și ar trebui să încerci să explorezi această temă.

Cum să asculți de vocea interioară?

Inima vorbește tot timpul. Nu se oprește niciodată din a ne vorbi. Urmărește gândurile minții tale și sentimentele inimii tale când te afli într-un restaurant, de exemplu, sau ești la cursurile tale la facultate, sau într-un cinematograf sau călătorești cu avionul sau trenul. Observă-ți gândurile și sentimentele la fiecare lucru mic care se întâmplă în interiorul tău – când prietenii tăi vorbesc, când acasă are loc o discuție sau te afli într-un avion și se întâmplă să vezi pe cineva și ești atras sau dezgustat de ceva legat de prezența lor. Deci, există întotdeauna un sentiment de plăcere sau antipatie. Și cine stabilește aceste aprecieri și antipatii? Întotdeauna inima ta. Întotdeauna.

Aș dori să-ți împărtășesc o experiență specială. Aici este biroul meu, doi-trei pereți sunt colorați cu creioane colorate, creioane folosite de nepoata mea, care are abia doi ani și jumătate. A adus același creion în dormitorul meu și era pe punctul de a folosi culoarea ei preferată de violet și să-mi coloreze patul. În momentul în care am intrat în dormitor, m-a văzut, am avut un contact vizual, și-a lăsat ochii în jos și a ieșit în liniște. Deci inima dă întotdeauna semnale. Chiar și o fetiță de doi ani și jumătate poate înțelege. Chiar dacă niciunul dintre noi nu a împiedicat-o, motiv pentru care vedem toate aceste desene peste tot pe pereți, când a ales patul meu, a simțit cumva intuitiv: „Nu ar trebui să fac asta”.

Cum recunosc primirea transmisiei (pranahuti)?

Ei bine, vei ști imediat dacă primești transmisie sau nu, când închizi ochii și încerci să meditezi invocând acest pranahuti sau transmisie, sau când folosești aplicația HeartsApp, sau când meditezi cu un instructor sau după introducerea primită sau când meditezi singur. Pentru că, atunci când primești introducerea în sistemul Heartfulness, ești făcut automat să simți această transmisie. Vei deveni ca un magnet care atrage această transmisie. Deci, primești această capacitate. Și se poate experimenta, la fel cum nu vedem lumina venind de la Soare, dar vedem obiectele când sunt expuse la această lumină. La fel, transmisia, nu poate fi simțită direct, dar efectul ei poate fi experimentat, ca urmare a acestei transmisii, care curge în sistemul nostru.

Cum să recunoaștem creșterea spirituală?

Iată cum stau lucrurile: de unde știi că te-ai mutat dintr-o grădină într-un deșert sau că ai atins apa și acum atingi focul? Experiențele sunt destul de palpabile. Când simți că meditezi asupra inimii, vei vedea diferența drastică ca urmare a maturizării acestei stări în inimă și cu grația lui Dumnezeu, când te vei muta în Atma Chakra [Punctul Sufletului]. Vei simți că: „Da, acum sunt diferit. Și experiențele mele sunt și ele diferite.” Și când treci la următorul nivel și aici va fi la fel, vei simți starea diferită. Este ca o stare total diferită. Nu vei putea simți aceeași experiență din nou și din nou. Asta este garantat. Asta este sigur.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This