Diferența între inimă și minte

Oamenii constată adesea că, cu cât muncesc mai mult, cu atât mai mult obosesc. Cazul meu a fost diferit. Când veneam seara, eu eram proaspăt ca o floare și doar datorită integrării vieții mele spirituale în activitățile lumești.

Daaji, înainte de a deveni ghid spiritual ai fost foarte prosper și în viața materială.

Cum ai reușit să echilibrezi viața materială și cea spirituală?

În meditația Heartfulness avem ideea că trebuie să echilibrăm viața spirituală și cea materială. Echilibrarea nu înseamnă să petreci timpul în mod egal și nici nu înseamnă că atunci când câștigi o sută de mii de dolari, o vei echilibra cu tot atâta bogăție spirituală.

Niciodată nu le poți echilibra în acest fel, pentru că nu poți cuantifica bogăția spirituală. Ani de zile m-am luptat în încercarea mea de a înțelege acest lucru fundamental despre cum să zbori ca o pasăre, sprijinindu-te pe ambele aripi în mod egal. Am văzut că este un exercițiu zadarnic. Când încercăm să o punem în aplicare, să permitem ca această stare meditativă să pătrundă în activitățile noastre zilnice, realizăm că acesta este începutul integrării vieții spirituale și a vieții materiale.

Prin „integrare,” vreau să spun că nu mai faci diferențe. Orice faceți, este spiritual. Adesea, oamenii constată că, cu cât muncesc mai mult, cu atât mai mult obosesc. Cazul meu a fost diferit. Când veneam seara, eu deveneam proaspăt ca o floare și numai datorită integrării vieții spirituale în activitățile mele lumești. Iar când te întorci acasă este ca și cum ai fi vizitat un parc sau ai fi făcut o plimbare de plăcere și te întorci acasă.

Cum ajută tehnica (meditația) de curățire la eliminarea impresiilor acumulate de-a lungul zilei,

Efectul acestei munci, adică impresiile pe care le adunăm în timpul orelor de lucru au devenit aproape neglijabile. Deci, imediat ce intrați în casă, mergeți într-o cameră, spălați-vă pe față sau faceți un duș dacă este nevoie și faceți tehnica (meditația) de curățire… Pentru mine, curățirea a fost doar o chestiune de 10-15 minute, dar a fost foarte intensă în același timp. Impresiile pe care le adunăm dintr-un astfel de stil de viață cred că sunt puține și ele nu vă deranjează atât de mult.

Cum să trecem peste momentele tensionate din viața de zi cu zi

Asta înseamnă că nu vă certați în timpul orelor de lucru, că nu aveți discuții contradictorii? Pentru că avem probleme când vine un pacient și spune: „Asigurarea mea nu plătește acest medicament, cum mă voi vindeca?” Și începe să se certe cu tine, uneori te înjură, te etichetează… tot felul de lucruri. Dar când îl asculți cu atenție, cu răbdare și-i explici centrându-te în inima ta: „bine Maestre, ajută-mă să-l conving pe acest pacient. Fă-l să se simtă confortabil.” Majoritatea pacienților pe care i-am primit au fost doamne, iar doamnele sunt întotdeauna certărețe: „De ce nu asta? Vreau doar acest medicament. Nu puteți să-mi schimbați medicamentul.” Iar noi trebuie să le explicăm foarte blând și delicat.

Schimbarea tonului și abordării în comunicare

Acest exercițiu m-a făcut mai puternic din interior. Nu e vorba că nu ne pierdem cumpătul, uneori mi s-a întâmplat și mie. Dar atunci mi-a fost mai ușor să mă retrag și să-mi schimb tonul. Și asta m-a ajutat. Heartfulness ne sfătuiește să ne urmăm inima. Dar uneori nu suntem conștienți dacă sugestia vine din inimă sau din minte.

Cum se poate face diferența între sugestiile date de minte și cele date de inimă?

În primul rând, nu sunt dispus să accept faptul că nu știi că inima ta îți vorbește. Pentru că fiecare dintre noi, chiar și nepoțica mea care are puțin peste 2 ani, știe când greșește cu ceva. Știți, ea a desenat pe pereții acestei garsoniere de lângă apartamentul meu o mulțime de lucruri cu creioanele ei albastre și violete.

Și într-o zi a încercat să facă același lucru pe patul meu. Și când m-a văzut, s-a îndepărtat în liniște, cu capul plecat. Când m-am uitat la ea, și-a lăsat capul în jos și a plecat. Deci nu sunt dispus să cred, mai degrabă este de necrezut, că atunci când ai intenția de a face ceva, inima ta nu știe. N-aș spune că e bine sau rău. Dar inima știe întotdeauna ce nu este potrivit.

Cum aflăm când ceva nu merge bine

Ori de câte ori ceva nu merge bine, inima îți semnalează întotdeauna. Întotdeauna, fără greș. Uneori, cresc bătăile inimii. Iar atunci când faci un lucru corect, inima nu-ți dă niciun semnal. Deoarece, pentru noi este foarte natural să facem un lucru corect. Când este atât de natural, se întâmplă pur și simplu și nu există niciun avertisment.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This