Știința din spatele meditației Heartfulness: Avem cu adevărat nevoie de ashramuri pentru a medita?

Este foarte simplu să spui că hormonii de stres se reduc și hormonii fericirii și veseliei cresc. Dar cum se întâmplă? Rămâne încă un mister, dar merită să încerci să te bucuri de asta fără a diseca ce a cauzat această fericire.

Care este neuroștiința din spatele meditației Heartfulness?

Acest lucru va fi imediat. Dar poate reveni și după ce ai terminat meditația. Deci cheia constă în practica continuă a meditației. Neuroștiința din spatele acestei meditații este foarte bine explicată, mai degrabă, observată. Cum? Se măsoară EEG-ul unei persoane care nu meditează față de o persoană care meditează. Este un lucru simplu de comparat. Poți face comparații și între meditații, cum ar fi meditațiile obișnuite pe care cineva le poate face și atunci când integrează această meditație Heartfulness care folosește transmisia.

Poți vedea o schimbare bruscă atunci când transmisia este dată de la instructor căutătorului. Poți vedea abaterea sau modificarea imediată în grafic. Dar cum să explic acest lucru neuroștiințific? Este foarte simplu să spui că hormonii de stres se reduc și hormonii fericirii și veseliei cresc. Dar cum se întâmplă? Rămâne încă un mister, dar merită să încerci să te bucuri de asta fără a diseca ce a cauzat această fericire.

Poate meditația să ajute la coeficientul emoțional?

EQ – coeficient emoțional, vă recomand cu drag această carte a lui Daniel Goleman: Inteligența emoțională. Fiecare meditator la un moment dat se confruntă cu el însuși și se uită la sine. Când ești exigent cu tine însuți, pui la îndoială multe lucruri: „Asta am făcut corect? L-am rănit pe celălalt?”

Deci, începi să te gândești la nevoile altora și asta face un om de top, un manager de top. Un manager de top care continuă să urce cu o inimă atât de empatică, cred că nu există nicio limită pentru progresul său la nivel individual, pe interior, dar în lumea managementului cu siguranță va reuși, pentru că va avea sprijinul multora cărora le-a fost atât de simpatic și empatic. Va câștiga mult mai mult.

Avem nevoie de ashramuri pentru a medita?

Ei bine, un ashram creează o atmosferă. Poți să dansezi singur în camera ta? Du-te la o discotecă și vei începe să dansezi chiar înainte de a intra în discotecă. Nu-i așa? Deci, fiecare loc are o atmosferă pe care o folosești. Când oamenii meditează, ai chef să meditezi chiar și atunci când nu o faci, chiar și atunci când nu ești înclinat să o faci. Îi vezi pe toți meditând în jur, așa că, într-un fel, în ashram-uri există o înclinație sau se poate deschide un fel de apetit pentru practica spirituală.

Deci, cred că nu este doar un loc, dar trebuie să mergem mai departe. După ce am experimentat meditația în ashram, trebuie să continuăm să creăm multe locuri, să transformăm casa într-un ashram, să creăm acea atmosferă în casă. Oriunde te duci, creează acel mediu pașnic din tine. Deci, oriunde am merge, va rezona la fel de bine și în afară.

De ce adorm în timpul meditației?

Când adormi în meditație, nu spun că este somn. Yoghinii noștri au inventat un nou termen. Au fost foarte buni în a inventa termeni noi pe care le numesc yoga nidra, doar pentru a diferenția somnul orizontal de somnul vertical. De multe ori, atunci când desfășurați programele noastre în colegii, studenții au această problemă. În două minute vei începe să auzi sforăituri venind din multe colțuri.

Și ei spun: „Oh! Domnule, scuzați-mă că am adormit.” Le-am spus: „Hai să dormim din nou. Arată-mi. Așază-te pe acest scaun sau chiar în pat și vezi dacă poți adormi în cinci minute.” Nu poți. Deci, uneori trebuie să acordați credit yoga nidra. Nu este somn. Este o stare diferită.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This