Chicago Bulls este una dintre cele mai renumite echipe de baschet din toate timpurile! Înainte de a începe să se bucure de un parcurs de succes a pierdut foarte multe, în ciuda faptului că avea cei mai buni jucători.

Secretul succesului echipei Chicago Bulls | Constructia unei echipe

Chicago Bulls (un club american de baschet cu sediul în Chicago, Illinois, Statele Unite, joacă în Divizia Centrală din Conferința de Est în NBA, a fost fondată în 1966) este cunoscută ca fiind una dintre cele mai mari dinastii din istoria sportului. Ei au dominat șase campionate NBA de-a lungul anilor 90, dar mulți oameni uită că, în ciuda faptului că l-au avut pe Michael Jordan, probabil cel mai mare jucător de baschet din Hall of Famers (Sala Celebrităților) din toate timpurile, Bulls nu a început ca echipă câștigătoare. Unul dintre momentele mele preferate din NBA este meciul de campionat din 1991, Bulls versus Lakers.

În ultimele secunde, Michael Jordan are mingea în mână, și se pregătea să arunce, ca de obicei. Dar de data aceasta și-a dat seama că John Paxson avea ocazia să facă o triplă. El a dat curs acestei oportunități și i-a transmis-o lui John Paxson. Aceasta este ceea ce eu numesc generozitate, renunțarea la egoismul pe care majoritatea jucătorilor îl au și îl au  și majoritatea oamenilor.

Construcția unei echipe: cum a ajuns el la această realizare chiar în acel moment?

Întrebarea care se punea era cum a ajuns la această realizare chiar în acel moment. Tot meritul îi revine lui Phil Jackson, antrenorul principal. Toți erau jucători grozavi, dar nu știau să joace ca echipă. Când a venit Phil Jackson, s-a simțit diferența. I-a învățat zi de zi cum să mediteze. I-a antrenat, i-a făcut să vadă realitatea, i-a făcut să vadă cum poate fi îmbunătățită munca în echipă prin meditație.

Înainte de Phil Jackson, ei bine, puteți vedea înregistrările, erau la vale-n jos. În momentul în care a venit Phil Jackson, abordarea și atitudinea întregii echipe s-au schimbat. Pentru că Phil Jackson este un meditator Zen. În momentul în care a intrat și-a propus: „Bine, lăsați-mă să încerc cu această echipă. Lăsați-i să mediteze și să vedem.” Înaintea fiecărui antrenament, ei meditau și apoi jucau. 1991 a fost anul în care au început seria de victorii.

Apoi a plecat la L.A. Lakers și apoi și cu ei a începe șirul victoriilor.

Uneori, priceperea te poate face foarte individualist și egoist. Meditația te ajută să dizolvi această abordare egoistă, acea aroganță. Și atunci când meditează împreună, creează o fraternitate mai mare decât jocul în sine. Pentru că ești conectat la nivel subconștient, prin meditație.

Chiar și în timpul meciului, începi să joci în mod conștient, vine un moment în care totul curge, prin fiecare mișcare mică ești conectat intern și acest lucru este ușor de realizat prin meditație. Vezi, când meditezi, treci dincolo de tine însuți. 

Am văzut familii care meditează împreună

La familiile care meditează împreună există o atmosferă diferită la nivel de vibrație, este atât de grozav față de o familie care nu este conectată.

Adesea oamenii întreabă: „Ce obții dacă închizi ochii și meditezi câteva ore sau poate jumătate de oră pe zi?” Ei bine, meditația face un lucru atât de magic în viață pentru că îți oferă îndrumări din interior – ce anume să faci în continuare și mai ales ce să nu faci mai departe. Apoi se întâmplă un lucru mai important, devii meditativ,  timp în care acest act conștient de meditație devine subconștient. Apoi poți spune că ți-ai stăpânit mintea și acesta este singurul scop al meditației. Indiferent dacă câștigi sau pierzi, ai pace sufletească.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This