Majoritatea oamenilor au auzit de chakre sau puncte, care pot fi descrise ca centre de concentrare a energiei divine localizate în diferite locuri din sistemul uman.

Asociate fiecărui punct sunt sub-punctele iar în spațiul dintre puncte este o rețea întrețesută de numeroase fire complicate.

Mergând mai departe, trecem prin aceste puncte și straturile dintre ele. Toate aceste la un loc formează o rețea care poate fi descrisă ca anatomia spirituală a ființei umane.

Există 13 puncte principale de la inimă și până la spatele capului. Călătoria noastră spirituală începe din inimă, deci haideți să începem să identificăm punctele din jurul inimii, cunoscută ca punctul 1.

Acum vă voi conduce printr-o metodă alternativă prin care vom găsi punctele A, B, C și D. Acestea sunt de fapt sub-puncte. Vedeți aici sternul, de la acest punct care lucește, măsurați un deget lățime coborând sub el după care măsurați patru degete către inimă unde găsiți punctul B. Măsurați în sus două degete și găsiți punctul A. Uniți punctele A și B și veți găsi punctul C. Apoi măsurați 2 degete către punctul D care este exact sub punctul 1.

01

Punctul 1 este între sfârc și punctul D. Acesta este punctul 1. Dacă inversăm orientarea în partea cealaltă este punctul 2. Deasupra sunt punctele 3 și 4. Este ușor să localizăm punctul 5 deoarece este ca un triunghi isoscel. Acesta este Pind Pradesh.

02 2

Cum localizăm Sahasra Dal Kamal? Uitați-vă la prima imagine, de la vârful lobului superior al urechii trasați o linie peste vârful capului. Acesta este Sahasra Dal Kamal (SDK). Acum măsurați 2 degete către frunte și veți afla punctul 10. De asemenea, din punctul 10 măsurați 4 degete și găsiți punctul 9.

Și din punctul 9 coborâți 2 degete și aflați punctul 8. Din punctul 8 coborâți 3 degete și este punctul 6. Chiar deasupra lui 6, aproape că atinge punctul 6 este punctul 7. Punctul 6 este puțin în afară și 7 este puțin mai în spate. Punctele 6 și 7 formează un fel de 8, partea de sus este mai mare iar partea de jos este mai mică.

Acum, măsurăm de la SDK 2 degete către spatele capului și acolo este punctul 11. Putem vedea că spațiul dintre 10 și 11 este de 4 degete. Mai departe, dacă măsurăm încă 4 degete găsim punctul 12 care este numit și Brahmarandra.

03

Mai ales în nordul Indiei sau în unele familii tradiționale puteți vedea, mai ales în vremurile trecute, că se purta un choti. Și încă 4 degete mai jos ar fi punctul 13 din Regiunea Centrală.

04 1

Asta este tot despre puncte și cum le localizați.

Vă mulțumesc mult.

Despre Kamlesh Patel

Daaji KamleshKamlesh D. Patel (Daaji) este cel de-al patrulea îndrumător în tradiția de meditație Heartfulness. Îmbrățișând multiplele roluri ale unui învățător din timpurile moderne, el are capacitatea rară care îi permite să se cufunde adânc în centrul existenței din inimă și simultan să aibă o abordare științifică a cercetărilor originale din sfera meditației, spiritualității și a evoluției umane.

Pin It on Pinterest

Share This