„Fiți curajoși, fiți iubitori, fiți liniștiți și mai puțin influențați de dorințe.
Aceasta este modul de viață Sahaj Marg”

Crearea Destinului (cap. Caracterul și stilul de viață) – Kamlesh D Patel

22 – 30 Iunie 2018 a fost prima tabără de vară Heartfulness organizată la malul mării. Acest eveniment a avut menirea de a ne aduce împreună într-un spațiu comun uniți de o aspirație comună.
Departe de obligațiile cotidiene din spațiul personal ne-am îndreptat atenția către aprofundarea călătoriei, îmbinând utilul cu plăcutul, învățând să fim împreună în atâtea aspecte ale existenței noastre, dându-ne voie să pătrundem tot mai mult „tainele” relației pe care ne-am construit-o cu viața. Un timp în care călătoria om-ului către OM a putut ieși din condiția de mimetism intrând în cea de integrare. O săptămâna în care am lăsat deoparte atașamentul față de formă permițând naturii noastre cele mai profunde să ne inunde existența. Orice proces de ajustare are nevoie de un spațiu potrivit de un timp potrivit, dar și de atenția noastră. Am avut spațiul, am avut timpul…
Am permis sufletului să „respire” altceva…

Mulțumesc!
Eli, Arad

Purificați-vă prin exercițiu. Doar când faceți acest lucru sunteți eligibili atât voi, cât și generațiile următoare pentru o schimbare genetică. Nivelul vibratoriu pregătește această schimbare genetică.

Crearea Destinului (cap. Viitorul umanității) – Kamlesh D Patel

O minte, un corp, o inimă, iată titlul seminarului anunțat la finalul lunii februarie, a se organiza într-o tabara de vară la Costinești, în perioada 22-30 iunie 2018.

Fără să stau pe gânduri, am răspuns prezent invitației, pentru că totul venea către mine ca o chemare interioară și se contopea în armonia pe care sistemul Heartfulness îl oferă necondiționat celor care vor să experimenteze pacea interioară, echilibrul dintre minte și inimă, bucuria adevăratei naturi umane învăluită în iubire și simplitate.

După un an școlar încărcat cu evenimente multiple, acest seminar se prefigura în existența mea (de profesor și director al unei unități de învățământ ) ca acea sursă de oxigen care venea să îmi revigoreze sistemul (mintea, trupul și inima) pentru a putea continua în echilibru viața personală și socială.

Sosirea la destinație mi-a relevat întâlnirea cu membrii grupului Heartfulness din întreaga țara, cu practicanți pe care îi cunoșteam sau urma să îi cunosc, dar care pe parcursul unei săptămâni de practică și activități comune au avut menirea să îmi dăruiască acel sentiment de comuniune sufletească, de dăruire și împartășire a sentimentelor sincere, izvorâte din inimă.

Programul taberei a fost unul minunat conceput. Ziua mi-o începeam în zori, cu meditația la malul mării, pe nisipul plajei, cu ochii ațintiți către prima” geană de lumină” care apărea sfios la orizont, dintre îngemănarea norilor și a mării. Încercam să îmi acordez inima cu ceea ce simțurile mele captau din exterior: adierea brizei, simfonia valurilor și a pescărușilor, răcoarea nisipului mătăsos, lumina și căldura razelor de soare matinal.

Continuam cu exercițiile de Hatha Yoga pe care Daniela ni le prezenta cu atâta profesionalism și dăruire, iar mai apoi cu meditația de grup și alocuțiunile invitaților care ne-au transmis viziunea asupra : yoga Heartfulness, a meditației de la A la Z, a noilor abordări Heartfulness pentru viața personală și afaceri, am conștientizat împreună de unde vin gândurile și ce căutăm de fapt? Am vizionat filme relevante și 7 din cele 10 maxime ale sistemului.

După amiaza continuam cu relaxare, studiu personal, cu acordare și primire de sittinguri individuale, cu bucuria înotului în mare, a plimbărilor pe malul mării sau a discuțiilor și reflecțiilor. Aveam senzația că totul se desfășoară ca într-un scenariu prestabilit, dar în care de fapt alegerile și deciziile îmi aparțineau. Totul era ca într-un mecanism perfect sincronizat sau un mic Univers ce funcționa după legi precise, simple, ce ne puneau în valoare calitățile umane: acceptarea, toleranța, altruismul, dorința de a fi util, de a fi acea mică piesă dintr-un angrenaj care poate aduce schimbarea pozitivă la nivel personal și de grup. M-am simțit deopotrivă cea care experimetează, experimentul în sine și rezultatul acestuia.

Dacă ar fi să sintetizez într-o idee întreaga mea experiență din tabăra de vară de la Costinești, aș spune doar atât: ARMONIE cu cei din jurul meu și mai ales cu mine însămi prin regăsirea sinelui interior.

Rodica Topal
Iulie 2018, Brăila

Costinești… acum 4 ani am avut ocazia să vizitez prima oară stațiunea Costinești.

Experiența concediului nu a fost chiar una plăcută… oameni gălăgioși, agitație în fiecare colț al stațiunii și mai ales gunoaie peste tot. M-am simțit dezamăgită, furioasă și pentru prima oară în viață am simțit că mi-am pierdut toată speranța în umanitate.

După 4 ani , echipa Heartfulness România a decis să organizeze o tabără la mare. Și nu oriunde, ci în Costinești. În acel moment am simțit cum experiența mea din trecut iese la suprafață cu tot cu emoțiile trăite atunci. Dar din fericire meditația m-a făcut un bun observator în timp, iar în loc să mă lupt cu trăirile din trecut am decis să mă deschid la posibilitățile infinite de experiențe, să las toate așteptările acasă și să nu uit să mă joc…

Au fost 9 zile pline de activități diferite și colorate, unde au participat 60 de oameni din întreaga țară. Activități care au hrănit corpul, mintea și sufletul. Tema acestei tabere a fost chiar: O minte. Un corp. O inimă. 
Probabil unele persoane ar spune ca este destul de îndrăzneț să aspiri la unitatea deplină, însă eu simt ca este o nevoie urgentă să pornim cu pași repezi în această direcție.

Rasa umană nu este cea mai puternică specie de pe planetă. Nu suntem nici cei mai rapizi și probabil nici cei mai inteligenți. Însă avantajul pe care îl avem este abilitatea de a coopera, de a ne ajuta reciproc. Ne recunoaștem în ceilalți și suntem programați pentru compasiune, pentru eroism și pentru iubire. Iar aceste lucruri ne fac mai puternici, mai rapizi și mai înțelepți…
În ultima zi, înainte de plecare am realizat că întreaga stațiune era curată, oamenii politicoși și cu un zâmbet autentic pe buze, iar zgomotele de acuma 4 ani nu mai erau prezente.

Am zâmbit înăuntrul meu și în acel moment mi-am adus aminte de un citat de Max Planck, fizician cunoscut pentru premiul Nobel: „Când schimbi modul în care observi lucrurile, lucrurile pe care le observi se schimbă.”

Nu simt ca am învățat o lecție noua și plină de esență spirituală, însă simt că un alt văl a fost ridicat și lucrurile au devenit și mai clare.

Eliza,
Hunedoara

Am plecat și m-am întors în și din această tabără cu sentimentul vag că nu am reușit să mă pregătesc suficient sufletește și ca organizare a timpului pentru a profita la maxim de aceasta ocazie.

Cu toate acestea tabăra a fost pentru mine o reușită! Cred ca nu putea fi altfel, având în vedere că au existat câteva persoane care au pregătit cu grijă și dragoste din timp totul.

Am avut o ocazie numai buna pentru preocuparea pe care o am în ceea ce privește sănătatea minți și a trupului. Această tabără mi-a oferit oportunitatea de a dedica timp, aproape exclusiv. pentru a-mi împlini această nevoie! M-am simțit împlinit putând practica zilnic meditația, în compania altor persoane cu aceleași preocupări.

Am avut posibilitatea de a apela la instructori cărora le-am solicitat sprijinul atunci când am ales să practic o meditație individuală ghidată. Am putut practica zilnic HeartfulnessYoga cu un instructor specializat… Și toate astea le-am putut împleti cu tot ceea ce mi-a oferit marea; soare, valuri, briză, apus, răsărit…

Simt că am avut parte în această tabără de o evadare într-un mic paradis! Pentru că a fost prima ediție a taberei Heartfulness este normal să mă gândesc ce ar putea fi îmbunătățit în viitor la astfel de întâlniri?

Pentru mine, acum, singura îmbunătățire de luat în seama este aceea ca tabăra să fie un timp mai îndelungat…!

Ioan Trinc,
Arad

Testimoniale

Mulțumesc pentru clipele petrecute aici, pentru lucrurile învățate și pentru frații pe care i-am cunoscut aici. Sunt foarte recunoscătoare pentru tot ce am învăţat.

Mulțumesc!

Mulţumesc pentru tot ce ştiu că am primit şi mulţumesc pentru tot ce nu ştiu că am primit.
Mulţumesc pentru PREZENȚA simţită în inimă.

Nela

Recunoştinţă pentru experimentarea iubirii necondiţionate, pentru asumarea propriei condiţii spirituale, pentru experienţele de autocunoaştere profundă.

Recunoştinţă!

Yes we can! Yes we can live in harmony together, we can trust each other and we can keep this feeling!

Mulțumesc!

Mihaela

Vă mulțumesc că ați făcut posibilă această excursie pentru noi, în care am petrecut momente frumoase. Am avut câteva momente de pace adâncă în meditație. În același timp am simțit că fac parte dintr-o comunitate. Cred că e foarte frumos că ne simțim bine împreună.

Vă pup,

Alina

Mulțumesc mult tuturor. În primul rând pentru ceea ce ați creat în mine, pentru toată iubirea cu care m-ați încărcat, pentru oamenii extraordinari pe care i-am întâlnit. În al doilea rând vă mulțumesc pentru toate activitățile organizate, iar în special pentru sitting-urile personale oferite zilnic. În final, dar nu în cele din urmă vă mulțumesc pentru că m-ați ajutat să mă deschid și m-ați inspirat să mă implic mai mult în mișcarea Heartfulness.

Cristina

Mulțumim pentru soarele și lumina pe care ne-ați dăruit-o!

Anca

Totul a fost minunat. Am petrecut împreună un timp dincolo de timp, ne-am bucurat de valurile mării și am creat uriașe valuri subtile de iubire care formează un egregor puternic, semințe de lumină ce vor rodi în viitor.

Radu

Mulțumesc tuturor organizatorilor și participanților pentru această tabără, acest Seminar. Am fost ajutată să mă simt liberă de limitările acumulate și a încolțit speranța că pot redeveni acea persoană plină de iubire și devotament, iubire necondiționată. Alături de toți cei prezenți aici, inima mea s-a umplut de iubire și lumină. Mulțumesc tuturor, au fost niște zile minunate.

Ana

Despre Eli Cătană

51bb6f3e7699932f2ba9b713f3250d92?s=90&d=mm&r=gEli este consilier de dezvoltare personală. Este implicată în activități de voluntariat de peste 20 de ani. A început să practice meditația în 2004 și este trainer Heartfulness.

Pin It on Pinterest

Share This